Om os


Konceptet

Me betyder ‘mor’ på vietnamesisk

I den vietnamesiske kultur er det som regel moderen som står i køkkenet og kokkerere. Hun viser altid omsorg, og sætter alle andre før hende selv. Derfor har vi besluttet at benytte dette koncept til at vise taknemmelighed til vores elskede mor, samt vise at vi værdsætter hende til det sidste.

Me – Mother’s Street Food er et autentisk vietnamesisk gadekøkken koncept. En rejse til Vietnam, i hjertet af Odense, hvor I vil opleve, det fællesskab der opstår ved at sidde rundt om bordet sammen. Hos os, fokuserer vi på de klassiske og autentiske smage fra Vietnam – en vaskeægte vietnamesisk spiseoplevelse baseret på alt fra friske råvarer, krydderurter, syltet grøntsager, pikante saucer til marineret kød – tilsat ubetinget kærlighed.

Vi tilbyder et sundt og hurtigt alternativt til frokosten, såvel som aftensmaden. Vi tilbyder også take-away til rimelige penge, hvilket også repræsenterer et grønt alternativ til de traditionelle fastfood muligheder. Vores lækre retter kan hermed nydes uden dårlig samvittighed. Alle vores retter og sovser er hjemmelavet og tilberedt fra bunden af.


Historien om Me

Mother’s Street Food

Ideen drager os tilbage til barndommen i Vietnam, til den tid hvor vores elskede mor stod i det traditionelle vietnamesiske gadekøkken, for at give os glæden af at samle hele familien rundt om spisebordet, over en velsmagende vietnamesisk middag.

Middagen var lavet på ubetinget kærlighed, friske og varierede krydderurter, afhængigt af hvad markedet havde at byde på, den pågældende dag.


Madkulturen i Vietnam

Det handler ikke om at udjævne den autentiske smag

Mad betyder utroligt meget i den vietnamesiske kultur. Fransk mad har i stor grad sat sit præg på det vietnamesiske køkken efter det franske herredømme i Vietnam.

Vietnamesisk mad præsenteres ofte som noget sundt, frisk, og let. Der findes et kæmpe udvalg af grøntsager, krydderier og krydderurter – hvilket også gør, at der findes så mange smagsvariationer.

Når en vietnamesisk familie samles omkring bordet, er det både enkle og forfriskende retter, som i traditionens tro, bliver stillet midt på bordet, så man selv har muligheden for at sammensætte sin tallerken. Retterne bliver opdelt i både delikate fingermad, kød- og fiskeretter, smagsfulde supper og spændende salater.

Selve smagen og konsistensen af de vietnamesiske retter skal spille sammen, hvilket gør, at det hele går op i en højere enhed. Hvis én ret har en sprød konsistens, så skal den også have tilført noget blødt. Er retten derimod meget krydret, skal den balanceres med noget surt og sådan fortsætter det med de autentiske smage.

Her handler det ikke om at udjævne den autentiske smag, men om at uddybe og udforske smagen.


Vietnamesisk mad

De klassiske og autentiske smage fra Vietnam, indebærer både surt, sødt og stærkt

Retterne kan variere efter årstidens friske råvarer og grøntsager. Det afhænger også meget af, hvad vores elskede mor kunne finde af råvarer på markedet, på netop den pågældende dag.

Vietnam er et af de lande, som har en stærk tradition for de små madboder i sidegaderne, som vi i Danmark kender som Street Både morgen, middag og aften kan man indtage et hurtigt måltid til ingen penge, enten ved madboderne eller som take-away.

De klassiske og autentiske smage fra Vietnam, indebærer både surt, sødt og stærkt, afhængige af hvilken del af Vietnam, man befinder sig i.